6 tips als je in de Bijbel gaat lezen

Waarom lezen mensen in de Bijbel?

Al eeuwenlang wordt de Bijbel door allerlei mensen beschouwd als het geloofsboek bij uitstek. Maar de Bijbel wordt ook betrokken op allerlei maatschappelijk, cultureel en politiek relevante vragen. Wat wordt er gezegd over het omgaan met de natuur, over de zorg voor het milieu of over de plaats van allochtonen in de hedendaagse samenleving? Sommige mensen vinden het alleen al leuk om de Bijbel te lezen vanwege de prachtige literatuur! Maar veel anderen lezen de Bijbel vooral omdat zij erop vertrouwen dat God daarin persoonlijk tot hen spreekt; voor hen is de Bijbel een bron van troost, bemoediging en inspiratie. Wat kun jij doen om de Bijbel tot jouw hart te laten spreken? 

6 Bijbel-lees tips

  • Zorg voor een moment van rust en stilte. Het werkt heel goed om een vast tijdstip en een vaste plaats te kiezen voor het lezen van de Bijbel, bijvoorbeeld aan je bureau, in een stoel op je kamer, of op de rand van je bed.
  • Er zijn verschillende leesroosters waarmee je per dag een bijbelgedeelte kunt lezen.
  • Je kunt een bijbelgedeelte in verschillende vertalingen lezen. Dit kan door verschillende bijbels naast elkaar te leggen of een bijbelgedeelte op te zoeken en te vergelijken met andere (online)vertalingen.
  • Als je een gedeelte uit de Bijbel hebt gelezen, kun je jezelf de volgende vragen stellen: wat is de kern van dit bijbelgedeelte? Wat kan ik ervan leren? Hoe ga ik daarmee om in mijn eigen leven?
  • Probeer zoveel mogelijk dingen die je belangrijk vindt op te schrijven, zodat je het later nog eens terug kunt lezen. 
  • Deel wat je in de Bijbel geleerd of ontdekt hebt met anderen via social media (Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat).

Lees je de Bijbel maar loop je tegen veel aan wat je niet begrijpt? Lees dan hier verder..