De Nationale BijbelQuiz 2017

Speel zelf mee met de Nationale BijbelQuiz!

Op vrijdag 3 november is de Nationale Bijbelquiz op NPO2 te zien (vanaf 20.25u) en jij kunt meespelen!
Samen met Dwight Dissels, Esmaa Alariachi of Arthur Japin speel je in een van de drie teams hieronder. Jouw score telt mee voor het team! Bereid je daarom goed voor.
Een deel van de quiz gaat over het bijbelboek Ester.
Je kunt je voorbereiden door de oefenquiz te doen (in de app op de pagina 'Spelen') en natuurlijk ook door het boek Ester in de Bijbel te lezen. 
Dat kan ook in de app Nationale Bijbelquiz uit de Bijbel Dichtbij: Download hier de app!
Open op 3 november vlak voor de uitzending de app, dan is de Nationale Bijbelquiz actief en kun jij via de app live meespelen!


De meespelende teams

Christenen:

Dwight is zanger en deed het afgelopen jaar mee met The Voice en kwam tot de finale. In de laatste editie van The Passion speelde hij Jezus. Dwight speelt in het team christenen.
Ben jij ook een christen? Sluit je dan bij zijn team aan tijdens de Nationale Bijbelquiz.

Andersgelovigen:

Esmaa is presentator en werd bekend met het tv-programma De Meiden van Halal. In 2016 kwam ze op televisie met de serie De Mama’s van Halal. Esmaa is ook docent Engels op het VMBO. Esmaa speelt in het team andersgelovigen.
Is dat ook jouw team? Speel dan samen met haar de quiz op 3 november. 

Atheïsten:

Arthur is acteur en schrijver van boeken, filmscenario’s en toneelstukken. In 2004 ontving hij de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman Een schitterend gebrek. In 2015 was hij hoofdredacteur van de glossy Jezus.
Hij speelt in het team atheïsten. Ben jij een atheïst? Kom dan in zijn team tijdens de Nationale Bijbelquiz.