Hoe zag het leven van Jezus eruit?

In de vierdelige serie 'Jezus van Nazareth' onderzoekt presentator Kefah Allush het leven van Jezus. Hij reist hiervoor af naar de gebieden waar Jezus geleefd heeft.

Hij bezoekt de plekken waar Jezus heeft rondgelopen. Hoe ziet het er nu uit? Klopt het beeld dat hij heeft over het leven van Jezus? Kefah gaat hiervoor het gesprek aan met iedereen die hem kan helpen met de vraag: hoe zag het leven van Jezus eruit? Mooi detail is dat Kefah de zoektocht uitvoert op zijn eigen geboortegrond. 
 

Aflevering 1 - Jezus: Hoe het allemaal begint
maandag 24 december

Wie was Jezus en hoe zag zijn dagelijks leven eruit? Een zoektocht waarin Kefah steeds meer nieuwe dingen ontdekt over het leven van deze bijzondere man uit Nazareth. Het begint bij de geboorte van Jezus en zijn jeugd.

Aflevering 2 - Jezus: Hoe Zijn missie Zijn leven wordt
dinsdag 25 december

Kefahs wieg stond tussen Bethlehem en Nazareth, vlak bij de kribbe van Jezus dus. Maar lijken ze ook op elkaar? Kefah onderzoekt hoe Jezus er uitgezien heeft en proeft hij het eten uit Jezus tijd.

Aflevering 3 - Jezus: Hoe Zijn missie een revolte wordt
woensdag 26 december

Kefah krijgt te horen hoe de taal die Jezus sprak geklonken moet hebben. Ook zijn er nieuwe inzichten over de kleding die Jezus gedragen moet hebben. Langzaam maar zeker moet Kefah zijn romantische beeld van Jezus bijstellen.

Aflvering 4 - Jezus: Hoe Zijn missie Zijn einde wordt
donderdag 27 december

Kefah komt op zijn zoektocht in Jeruzalem, het decor van Jezus laatste dagen. Met de hulp van archeologen en historici krijgt Kefah een goed beeld hoe die laatste dagen eruit hebben uitgezien. Kefah reconstrueert het laatste avondmaal en dat levert boeiende inzichten op.

De serie wordt op bovenstaande data uitgezonden om 21.15 op NPO2.