Het kerstverhaal staat centraal in ‘De Nationale Bijbel Quiz’

Wie weet het meest van kerst? Dat is de vraag op 22 december tijdens de ‘Nationale Bijbel Quiz - kersteditie’. EO-presentator Bert van Leeuwen vraagt Anita Witsier, Rik Felderhof, Karin Bloemen en Jos en Dycke (Boer Zoekt Vrouw) het kersthemd van het lijf. En jij kan live meespelen via de NBQ-app.

Dit jaar staat de Bijbelquiz voor het eerst helemaal in het teken van kerst. Een verhaal dat veel Nederlanders aanspreekt. De geboorte van Jezus is namelijk het meest favoriete Bijbelverhaal van Nederlanders. Dat blijkt uit een onderzoek van Motivaction gedaan naar aanleiding van ‘De Grootste Bijbel van Nederland’. Bert van Leeuwen is enthousiast: “Als er één feest is waar Bijbelverhalen én quizzen erg geliefd zijn door heel Nederland dan is het wel tijdens kerst. Daarom is het prachtig dat we op deze manier zoveel aandacht kunnen geven aan de Bijbel.”    

Net zoals de voorgaande jaren presenteert Bert van Leeuwen het programma. Marleen Stelling voorziet de kandidaten én de kijker van interessante achtergrondverhalen en unieke weetjes.  

Test alvast je kennis met een paar oefenvragen en speel op 22 december live mee!
De ‘Nationale Bijbel Quiz – kersteditie’ is zaterdag 22 december om 20.25 te zien op NPO 2.