"Lees de Bijbel eens op een andere manier"

Op zondag 28 oktober is het Bijbelzondag. Samen met honderden kerken in Nederland en Vlaanderen staan we op deze dag extra stil bij de Bijbel.

Bijbelzondag is een initiatief van het Nederlands Bijbelgenootschap en wordt ieder jaar gevierd op de laatste zondag van oktober. Dit jaar is het thema ‘Met andere ogen’. Aan de hand van het bekende verhaal van Bartimeüs (Marcus 10:46-52) willen we mensen uitnodigen op Bijbelzondag eens op een andere manier naar de Bijbel te kijken. In een bijbelverhaal zit namelijk meer dan je op het eerste gezicht ziet. 

Materiaal voor de kerkdienst
Voor de kerkgemeenten die Bijbelzondag willen vieren, hebben we speciaal materiaal ontwikkeld. Dit is gratis te bestellen of te downloaden op bijbelgenootschap.nl/bijbelzondag.

Bijbels voor kinderen in Kenia
Tijdens Bijbelzondag vragen we ook altijd aandacht voor een project in het buitenland. Wereldwijd zijn er miljoenen mensen die nog geen eigen bijbel hebben. Dit jaar willen we 10.000 kinderen in Kenia een eigen bijbel geven. Meer over dit project vindt u op bijbelgenootschap.nl/kenia.