Wie kent de Bijbel nog?

De Nederlandse Statenbijbel bestaat dit najaar 400 jaar. Jarenlang heeft de Bijbel een grote invloed gehad op cultuur en in persoonlijke levens. Helaas is de Bijbel de laatste decennia steeds meer naar de achtergrond verdwenen. Wie kent de Bijbel nu nog echt?

Wanneer ik met niet-christelijke vriendinnen praat, valt het mij op dat zij eigenlijk vrij weinig over de Bijbel weten. Ze kunnen een paar bekende verhalen noemen zoals de Ark van Noach en David en Goliath, maar daar blijft het bij. Wel hoor ik regelmatig om mij heen allerlei (voor)oordelen over de Bijbel. Dat het oproept tot geweld, dat het vrouwonvriendelijk is, dat het vol ouderwetse regels staat, etc. Ik zou ze graag willen uitnodigen om de Bijbel ook echt eens te lezen. (Judith, 29)

Hey Bijbel
Speciaal voor iedereen die de Bijbel niet (goed) kent heeft de EO het boekje Hey Bijbel ontwikkeld. Het boekje geeft een hedendaagse en simpele introductie op de Bijbel. Het staat vol verhalen, weetjes en achtergrondinformatie. Daarbij geeft het uitleg over wat de rode draad is tussen alle verhalen en hoe je de Bijbel het beste kunt lezen. Onderaan dit artikel vind je een impressie van het boekje. 

Ik heb het boekje 'Hey Bijbel' aan een goede vriendin gegeven waarmee ik regelmatig gesprekken heb over religie. Ze vertelde dat ze graag meer bijbelverhalen zou willen kennen omdat ze meer wil begrijpen over het geloof. Ik hoop dat het boekje aanleiding geeft voor meer gesprekken. (Judith, 29)

Vraag het boekje hier aan en deel ‘m uit. Het boekje is te verkrijgen voor €2,95 inclusief verzendkosten.

Impressie boekje 'Hey Bijbel'