Speciaal voor jou: Hey Bijbel!

De Bijbel in het Nederlands. Ooit was dat een volstrekt nieuw idee. Dit najaar is het precies 400 jaar geleden dat tijdens de Synode van Dordrecht de opdracht werd gegeven voor de eerste officiële Nederlandse Bijbelvertaling: De Statenbijbel. Deze Bijbel was een revolutie voor het geloof en voor de Nederlandse taal. De verhalen uit de Bijbel konden ineens door iedereen gelezen worden. Tot op de dag van vandaag gebruiken we woorden en uitdrukkingen uit deze zogenoemde Statenbijbel. 

Vandaag de dag is de Bijbel niet meer zo alom vertegenwoordigd als enkele decennia geleden. De meeste mensen kennen nog maar weinig van de bijzondere, vreemde, mooie en indrukwekkende verhalen uit dit bijzondere boek. Een boek dat de levens van vele mensen en onze Nederlandse cultuur enorm beïnvloed heeft. 

Daarom willen wij jou (opnieuw) kennis laten maken met de Bijbel. Het Boekje Hey Bijbel geeft een simpele hedendaagse introductie op de Bijbel. Er staan verhalen, uitleg en weetjes in. Voor iedereen die de Bijbel beter wil leren kennen. Bestel het hier voor jezelf of om uit te delen. 

Het boekje is verkrijgbaar voor €2,95 en verzendkosten zijn inbegrepen.

Op wie lijk jij in de Bijbel?
Ontdek of jij een impulsieve maar oprechte Petrus bent, of eerder een Ester die zorgvuldig is met haar woorden. Of ben jij meer zoals Mirjam, een gangmaker, altijd als eerste op de dansvloer bij een feestje, of lees je liever een boek, zoals Daniël?
Doe de test nu!