sluiten

delen op

Hoe kun je deze Jongerenbijbel gebruiken?

Iconen

In de tekst van de bijbelboeken op deze website kom je regelmatig verschillende iconen tegen die verwijzen naar meer informatie. De verschillende iconen zijn: Joodse feesten: een uitleg van de betekenis van de Joodse feesten. Joodse tijden: een overzicht van de Joodse kalender. De offers: een uitleg over de offerdienst zoals die was in de tabernakel en de tempel in de tijd van de bijbel. Munten, maten, afstanden, gewichten en inhoudsmaten: een overzicht met huidige waarden.

Verwijzingen

Onder de bijbeltekst tref je regelmatig een klein groen puntje aan. Hier vind je verschillende soorten verwijzingen. Dit kunnen 'voetnoten' of 'dwarsverwijzingen' zijn. Voetnoten geven aan dat er verschil is tussen de handschriften die van de betreffende tekst zijn teruggevonden. Er wordt vervolgens aangegeven wat ook een mogelijke vertaling zou kunnen zijn vanuit de brontekst. Zie ook de Inleiding op de bijbel. Dwarsverwijzingen zijn bijbelteksten die te maken hebben met het bijbelgedeelte dat je aan het lezen bent. Bijvoorbeeld als een auteur van een bijbelboek een ander bijbelgedeelte aanhaalt. Als je deze teksten opzoekt, geven ze meer inzicht in wat je aan het lezen bent.

Rubrieken

Naast de bijbeltekst vind je in de kantlijn verschillende rubrieken die je kunnen helpen om dat wat je leest beter te begrijpen en ook toe te passen in je dagelijkse leven. Je kunt deze zelf 'aan' en 'uit' zetten. De rubrieken zijn:
aan de slag
: wat heeft de bijbeltekst met jouw leven te maken? Vragen om over na te denken.
beloofd = beloofd
: wat zijn Gods beloften en wat kunnen die voor jou betekenen?
eerlijk = eerlijk
: de bijbel kan confronterend zijn. Als jij de bijbel serieus wilt nemen, moet je wel tegen een stootje kunnen.
eye-openers
: een korte toelichting om de tekst (nog) beter te begrijpen.  

Icon--close Icon--search Icon--sort-alpha-asc Icon--book Icon--bullseye Icon--info Icon--eye Icon--filter Icon--bars Icon--caret-down Icon--caret-up Icon--comments Icon--arrow-left Icon--arrow-right Icon--arrow-up Icon--arrow-down Icon--arrow-right-circle Icon--share Icon--stack Icon--link Icon--rainbow Icon--angel eo